Joyzine.se


Recension - Skiva

Majestic Mojo
What A Handsome Face, 2011
Skivbolag: Funky Funbox Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-23
Hemsida: www.majesticmojo.com

De saknar inte självironi gossarna i Majestic Mojo. Bookleten är fylld av bilder där gruppen klär sig och poserar precis som Red Hot Chili Peppers. Helt uppenbart som en ironisk blinkning till sitt sound.

För är det någon grupp man ska använda som riktmärke för att ringa in de här värmlänningarna är det givetvis Red Hot Chili Peppers. Majestic Mojo låter som amerikanerna gjorde innan de via rockslamret på ”One Hot Minute” landade i den popfunk som man ägnat sig åt att ta till perfektion sedan ”Califronication” och de är fullständigt medvetna om det. ”Blood, Sugar, Sex, Magik” ska naturligtvis inte användas som referensverk i det här fallet då det är ett av världshistoriens starkaste album, men det är materialet fram till och med den i diskografin som den här svenska gruppen tagit sikte på.

Det är fullständigt oblygt och utan några som helst hämningar. Majestic Mojo är ett svenskt RHCP och försöker snarare förstärka än dölja det. Till en början gör det att jag känner mig lite avigt inställd, i några minuter i alla fall. Sedan tar kärleken till musiken över och då är det fullständigt omöjligt att värja sig. Majestic Mojo får för min del balansera på rip-off-gränsen hur mycket de vill så länge de gör det så här bra.

”What A Handsome Face” är till bredden proppad med dansant och inbjudande funkrock. Refrängerna sitter där de ska, Flea-flinkheten finns längs bassträngarna (om än i budgetutförande) och låtarna inbjuder till fest, fest och åter fest. Det är svängigt och medryckande så det räcker och blir över, med en tokrolig inställning och känsla för hur gungig funk kan kombineras med lite fränare rocktakter. Hade det inte varit för att det redan finns en grupp de aldrig kan överträffa hade betyget kanske blivit ännu högre.

Och så var det, det där med den sköna självironin. Bilderna i konvolutet säger allt om att det viktigaste inte är att ta sig själva på fantastiskt stort allvar och i pressreleasen konstaterar gossarna krasst ”Majestic Mojo är det enda bandet i Europa som kombinerar explosiv Funk/Rock med en twist av Blues och Soul, samt en hel del psykedeliska inslag”.

En fullständig sanning, den enda geliken kommer ju från Amerika...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner