Joyzine.se


Recension - Demo

Definition Of Chaos
doc
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-01
Hemsida: -

Vad är detta? Buskismetal? Den glada och hurtiga soppa som möter mig i öppningsspåret God obsolete smittar av sig på hela demon och jag ställer mig ytterst tveksam till detta. Det är lite industrimetal med rockinfluenser, men all vass och kall karaktär har effektivt slipats bort med hjälp av hopplösa elektroniska ljud och förbannat glättiga låtar.

Bandet meddelar att de nu ersatt trummaskinen som mal på demon mot en riktig trummis. Tummen upp för det säger jag. Trummaskinen på inspelningen är nämligen fullt ut värdelös, lika flåshurtigt lättsam som de övriga elementen och mer än lovligt tam. Det faktum att sångaren då och då lyckas låta som en hopplöst bakfull och vek Ozzy Osbourne är visserligen lite coolt. Att ens komma i närheten av en referens till mörkermannen är ju en fjäder i hatten. I övrigt måste jag dock bara säga nej!

Det finns riff som skulle kunna fungera, men de slarvas okänsligt bort. Det värsta med Definition of chaos är att de inte förmedlar några känslor. De borde plocka isär låtarna och sedan slarvigt lappa ihop dem adderat med mycket mer svärta. Utstrålningen ”oj vad skojigt det var att få vara i studion” måste bytas ut mot ångvältstung kompromisslöshet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner