Joyzine.se


Recension - Skiva

Leningrad Cowboys
Happy Together, 1999
Skivbolag: BMG
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: www.leningradcowboys.fi

Ni har säkert hört talas om dessa galna finländare tidigare i samband med andra skivor de släppt. Den här är dock lite speciell. De har valt att göra ett helt gäng med covers istället för att göra egna låtar, det hade inte varit det minsta kul om det inte varit för att de lyckats få Röda Arméns kör att vara med. Rysslands armés kör, det ni!

Grabbarna i Leningrad Cowboys är mycket bra musiker och sångaren sjunger bra, jag behöver väl knappast nämna vilken röststyrka det finns i den stora ryska kören. De blandar och ger och gör egna versioner av olika låtar. ZZ Top-låten Gimme all your lovin har fått en snutt av den ryska nationalsången instoppad i refrängen och i Sweet Home Alabama spelas det sköna introt delvis på klockspel. Det låter kanske lite kryptiskt och konstigt men det funkar verkligen.

Vi får höra soul ganska ofta och det måste sägas att det är en skön musikstil (självklart inte all sopig 90-talssoul, den suger). Men vi bjuds också på skönt ös där den ryska millitärkören går loss ordentligt. Beatles-låten Yellow Submarine har fått sig en ordentlig ansiktslyftning (frågan är om ryssarna fattar vad de sjunger!?) och balladerna Stairway to heaven och Knockin´on heaven´s door är mycket fint gjorda med både blåssektion och stråkar.

Finnarna har lyckats med en underhållande skiva som är spännande rakt igenom och som på grund av sin variation tål många lyssningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner