Joyzine.se


Recension - Live

Skansros
Hultsfredsfestivalen
2009-07-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-11
Hemsida: www.skansros.se

Jag är mycket väl medveten om att Skansros åtnjuter någon märklig form av popcred och blir inte, som bandet, förvånad över att det är gott om folk som slutit upp på Stora Dans för att se dem. Felix Andersson uttrycker flera gånger om en spelad form av ödmjukhet inför publiken och det irriterar mig. Egentligen kan det mycket väl vara så att han verkligen är lycklig över att så många kommit förbi, men han har ett tilltal som om han snackar till småbarn och det ger en överlägsen känsla. Vare sig det är så eller inte behöver han nog jobba en aning på sitt mellansnack.

Men en sak leder ju som bekant till en annan och jag är tämligen övertygad om att jag irriterar mig på Anderssons tilltal för att musiken är så sövande. Med tanke på den cred som orkestern surfar på borde de kunna ställa upp med något som åtminstone engagerar lite när de spelar live. Men icke. Drömmen om Skansros fungerar väl hyggligt, men i övrigt är det mest långsam och seg pop där falsksången känns lite för beräknande för att det ska vara helt bekvämt.

Utan vare sig starka låtar eller en välgenomtänkt liveakt är det svårt att stå sig och det är faktiskt så att Skansros trots sina uppriktiga försök att sticka ut och en stor dos pretentioner helt och hållet drunknar i mängden på en festival som Hultsfred.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Hultsfredsfestivalen 2009
Skansros (2012-01-01)
Skansros (2009-07-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner