Joyzine.se


Recension - Demo

Honey Mustard
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-05
Hemsida: myspace.com/honeymustardmusic

Från avmätt rock till otvättad grunge rör sig Göteborgs Honey Mustard utan att tappa popkänslan. De tre låtarna på den här demon är ett urval av sju kompositioner som satts på tejp i Kristian Anttilas studio, men riktigt så poppigt som i hans musikaliska värld blir det aldrig. Honey Mustard har lite andra ambitioner än så.

Visst är det melodiskt direkta en viktig del i den här orkesterns musik, men desto mer förlitar de sig ändå på ett monotont malande och en aning drömsk stämning. Det finns ett ständigt närvarande mörker när kompositionerna pumpar fram. Rockstycket Carlos är rent av nästan skrämmande i sin klaustrofobiska stämning.

Halvdana Sunnytime inleder demoinspelningen och rynkar en del ögonbryn innan nämnda Carlos får kalaset på rätt köl och aggressivt kokande grungebiten Mute avslutar det hela. Det är en intressant musikalisk vandring och röd tråd saknas inte. Honey Mustard har ett någorlunda eget uttryck i sina mörka ambitioner. Mycket på grund av att de trots sin monotoni inte glömt bort hur viktigt det är att jobba med melodier. Gärna poppiga sådana.

Det hade varit väldigt intressant att höra resten av det inspelade materialet för att bilda sig en större uppfattning. En from förhoppning är då att det påminner mindre om Sunnytime och mer om Carlos eller Mute.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Honey Mustard
Honey Mustard ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner