Joyzine.se


Recension - Demo

Marrakesh
Houndheart
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-06-09
Hemsida: myspace.com/marrakeshtheband

Detta lätt psykedeliska retrorock-gäng charmade redaktör Mikael Mjörnberg våren 2009 med en självbetitlad demo. Och precis som på demon är det uppstudsig rockmusik med luftiga gitarrer som passar kanon i bilstereon de sista dagarna i maj innan sommaren blommar ut.

Parallellerna till The Soundtrack of Our Lives är inte långt borta, men det går även att ana spår av Håkan Hellströms röjigare sidor och ett poppigare Graveyard med mindre mustascher. Att killarna kommer från Göteborg hörs tydligt (vad är det egentligen som gör ”Sveriges framsida” till en sådan fruktbar odlingsmark av både dödsmetall och indiepop?).

Sångaren har en skön pipa med Chris Cornell-rasp i botten, så varför har man inte höjt honom i den färdiga mixen då han stundtals försvinner bland instrumenten?

Bandet gör även det märkliga valet att inleda med två, i jämförelse med resten av skivan, gravallvarliga Stay in silence och Misconcept, som för tankarna till en regning söndagsmorgon på hösten. Hellacopters-minnande Well-fed och Empty guarantees återställer dock ordningen och att detta är ett band som skulle passa ypperligt på både Where The Action Is och Sticky Fingers är ingen överdrift.

Så när Marrakesh slutligen får det välförtjänta skivkontraktet (för bolagen borde väl hört av sig nu?), kom ihåg var ni läste om dem först!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Marrakesh ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner