Joyzine.se


Recension - Skiva

Nemas
If we could play faster, we would, 2009
Skivbolag: Plunk Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-24
Hemsida: www.nemasonline.com

Jag har följt Nemas ända sedan starten med stapplande replokalsinspelningen ”Sound of the town” från 2006 och har hela tiden imponerats av gruppens energi och känsla för melodier. De har gått från sunkiga portademos till att blomma ut som ett oerhört potent gäng med allsångspunk på agendan och nu är det alltså dags för en albumdebut.

Men här tar det stopp. Nemas kan helt enkelt inte ta sin tonkonst längre än vad de gjort på sorgligt klyschigt döpta ”If we could play faster, we would” (nej, jag tycker inte att skämtet är kul). Min känsla baseras givetvis på att jag hängt med bandet genom flertalet demos och är bekant med flera av låtarna sedan tidigare. Den som hör Nemas för första gången kommer naturligtvis att knockas av gruppens sprudlande punk och de välarrangerade hockeykörerna. Men över åtta spår avslöjas vad korta demoninspelningar inte har antytt. Nemas blir enkelspåriga.

Efter några varv med det här albumet är jag spytrött på gruppens spralliga punkrock. Något som naturligtvis inte borgar för någon vidare livslängd. Nemas har tagit sitt kreativa uttryck till vägs ände, men manifesterar det ändå på ett snyggt sätt.

Naturligtvis unnar jag gruppen det här skivsläppet och tycker det är kul att de når framgång. Men helt ärligt är Nemas ett gäng pojkar som är som klippta och skurna för ett kort format och svettiga liveshower. Om jag kommer fortsätta följa dem? Givetvis! Jag hoppas de överbevisar mig och visar att de inte redan tagit sin tonkonst i mål.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nemas ()
Nemas ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jonathan, 2009-05-25 14:20:45 (195.67.98.42)

Vi tackar för ärligheten och återkommer med motbevis längre fram!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner