Joyzine.se


Recension - Skiva

Mary Fay
Just Pretend (ep), 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-20
Hemsida: www.maryfay.se

Mary Fay, rocktrion som vill låta som en popband.

En klatschig tagline likt ovanstående skulle den här orkestern kunna lägga sig till med utan att någon skulle klaga, för nog är ”Just Pretend” splittrad på ett sådant där sätt att det fortfarande går att tala om en ganska solid och genomtänkt helhet, men där det fortfarande är uppenbart att musikanterna vill lite mer än bara harva rakt och enkelt. Mary Fay vill vara hårda, men de vill samtidigt vara melodiskt poppiga och emotionella.

Om vi tar Dead By April som ett exempel, för att belysa motsatser är de ett gäng som spelar metal men rör in glättigt kommersiell Radio Rix-pop i sin mix. Mary Fay å sin sida är ett band som snuddar vid metal och samtidigt försöker väva in lite mer kärnfull, public service-radioanknuten popmusik i sina tongångar. Det mynnar ut i ett rocksound som är ganska stereotypt med några riktigt snygga poprefränger.

Mary Fay gör grejen bra, men blir aldrig mer än ett okej band som jag garanterat skulle digga om jag hörde på radion, men som jag tvivlar på att jag kommer minnas särskilt länge efter att jag är klar med detta avhandlande av epn ”Just Pretend”. Som bäst är orkestern när de är inne och snuddar vid domäner där Katatonia och Minora är tydliga referenser, som i Beginnings. Jag hoppas på mer sådant till kommande ep-släpp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mary Fay (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner