Joyzine.se






Recension - Demo

Spiral Stairs
Nice people like us
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-12-01
Hemsida: listen.to/spiral

De här gossarna bjuder på en särdeles blandad kompott av poprock med lite lätta punkinslag. Ibland skamlöst dåligt, men också riktigt bra stundtals. Det jobbas en hel del med bakgrundsstämmor, något som ger en trivial känsla till musiken. Även om bandet stundtals tycks villa bort sig helt verkar de ändå ha full koll på vad de pysslar med.

Är det något det här bandet har så är det glimten i ögat. Det vilar en uppsluppen stämning över demon som är tilltalande för lyssnaren. Inte nog med att musiken är lite lätt flamsig, det räcker med att läsa låttitlarna för att börja fnissa. Plattans bästa spår doftar lite lätt av Blink 182-punk och skulle ha platsat i vilken amerikansk collagefilm som helst, att då döpa den till First class teenage punk är stor humor! Musikaliskt svänger det från sockersött till catchy punkaktigt på ett ganska ogenomtänkt sätt, men i och med humorinslaget kan man ha överseende med detta.

En tokrolig approach gör dock inte allt. Visst är inledningsspåret You and me and alcohol en juste melodi, men det är inte i närheten av att hålla genom alla de åtta låtarna. Sånginsatsen är inget vidare och flera av spåren säger mig ingenting. Mer än att trycka på forward på fjärrkontrollen då. Spiral Stairs borde ha sparat sina bästa idéer och satt ihop en demo med betydligt färre låtar. ”Nice people like us” blir för trist helt enkelt. Jag tvivlar dock inte på att jag kommer lägga bandnamnet på minnet. Återigen har humorn visat sig ha stort inflytande över mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner