Joyzine.se


Recension - Live

All That Remains
Metaltown, Göteborg
2009-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: www.allthatremainsonline.com

Massachusetts är lite för den amerikanska metalscenen vad västkusten varit för den svenska. En hel uppsjö av band härstammar från delstaten, många av dem slog sig fram i ungefär samma tidsspann och de flesta av dem har sound som påminner mycket om varandra. All That Remains är inget undantag och går just nu i samma fotspår som tidigare trampats upp av exempelvis Killswitch Engage, Unearth, Shadows Fall och Hell Within. Leveransen på livescenen är precis därefter – kompetent men inte helt spännande.

Den här dagen är det emellertid två detaljer som bryter mönstret. Trummisen Jason Costa har tittat lite för djupt i flaskan, blivit förbannad och sopat näven i ett bord med resultatet att han sitter bakom sina pukor med en bruten hand. Utan den vetskapen skulle det inte vara något som märks, hans leverans är imponerande utifrån rådande omständigheter. Det som lyser upp mest är emellertid att gruppen hittat en liten späd svensk tjej som på youtube gör en akustisk cover av deras stora hit This calling. Följaktligen har hon bjudits in att hänga med bandet på scen och sjunga refrängen. Ett riktigt kul grepp.

Att det är en väldig skillnad på att sitta på kammaren framför en anonym webbkamera och sjunga inför 20 000 rusiga hårdrockare på en stor metalfestival är dock uppenbart. Det är nästan en underdrift att påstå att nerverna sitter utanpå det blå linnet och sången darrar samtidigt som djävulstecknet nervigt svävar i luften. All That Remains frontman Phil Labonte är dock pedagogiskt duktig och hjälper henne genom framträdandet med äran intakt. Över huvud taget är han en duktig ledare och håller publikens uppmärksamhet genom hela konserten.

All That Remains må stå för en ganska stereotyp form av metalcore, men de har i alla fall vett att luckra upp den med lite annorlunda upptåg och viktigare än så, de skippar allt vad backtracks heter. Labonte har en bra pipa och då finns det ingen anledning att gegga med en massa förinspelad sång. Skönt att bandet har begripit det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner