Joyzine.se


Recension - Skiva

Putiferio
Ate Ate Ate, 2008
Skivbolag: Robotradio Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-07
Hemsida: myspace.com/putiferio

Egentligen borde jag väl ha skickat den här skivan till kollega Christian Stenbacke. Då hade han med sin filosofiutbildning kunnat sitta där och klia sig i sin tunnhårighet medan han funderade om att ingenting är konstant. Teorier om att alla musikaliska uttryck lever i ständig föränderlighet passar nämligen utmärkt när man snackar om Putiferio.

För frågan är om inte ”Ate Ate Ate” bör betraktas som filosofi snarare än musik. Några egentliga låtar går det inte att tala om här (även om sju titlar står tjusigt uppradade på konvolutet), det är snarare skogstokiga experiment där anarki möter ordning enligt någon form av lagar som en lekman som jag inte klarar att reda ut.

Rak indierock blir till skramlig punk på några få sekunder och elektroniska stämningspartier är en lika viktig del i kompotten som maskinlikt Interpol-mässande. Det är stenhårt, det är avgrundsvackert, väldigt schizofrent och framförallt får det inget grepp. Vändningarna och stilarna är fler än vad som går att hålla reda på, men de bitar som verkligen tilltalar är få.

Så nog är det så alla gånger att ”Ate Ate Ate” snarare lämpar sig som diskussionsunderlag för en filosofisk studiecirkel än som underhållning för en cynisk musikälskare. Putiferio slår knut på sig själva alldeles för många gånger för att det ska finnas någon mening med att försöka hänga med. Det blir ändå aldrig någon riktig musikupplevelse. Varpå herr Stenbacke skulle muttrat, måste allt då ha en mening?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner