Joyzine.se


Recension - Skiva

The Maggots
This condition is incurable, 2002
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-02-04
Hemsida: www.themaggots.com

När inledande It is time spinner loss kommer jag att tänka på Sex Pistols och The Clash. Det är dock inga referenspunkter som passar för hela skivan. The Maggots är en blandning av gammal rock n´roll och 77-punk.

Vissa melodihookar är riktigt bra och det finns både riff och basgångar som läskar örat på den här inspelningen. Men jag måste ändå erkänna att det här inte tilltalar mig alls. Låtsnickrandet känns alldeles för mossigt och inte en enda låt håller från start till mål. Det finns minst ett dussin band som gör den här musiken bättre än vad åldringarna i The Maggots gör.

Det som gör "This condition is incurable" till ett riktigt lågvattensmärke är sången. Måns P. Månsson låter ungefär som en bebis på helium. Sen kan ni ju dra era egna slutsatser. Om bandet satsat på en sångare med lite tryck i pipan hade det här musikaliska avtrycket kanske kunnat fungera som partyplatta, nu gör den inte ens det.

The Maggots är helt enkelt som bäst när farbror Månsson håller käften. I några intron och mellanspel händer det därför att jag njuter för även om Måns inte kan sjunga hanterar han gitarren på ett juste sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner