Joyzine.se


Recension - Skiva

Weasel, K.K
The rich must be punished, 2002
Skivbolag: B-head Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-16
Hemsida: www.myspace.com/kkweasel

Trött sluskpunk har aldrig varit något för mig och det är det inte heller när K.K Weasel från Weaselface gör en soloutflykt tillsammans med Riff Raff (Matt och Billy). Killarna kan få tro att de är Sex Pistols hur mycket de vill, jag vet (och framförallt hör) att de inte är det. Punken på ”The rich must be punished” är så tröttkörd och tafflig att det nästan är pinsamt.

Jag tycker att sången håller ganska låg kvalitet genom hela skivan – även om herr Weasel inte sjunger lika sunkigt som många andra punkvokalister – men när Matt Riff luftar stämbanden i låten Psychoman blir jag full i skratt. Tänk er Rob Halford med falsk punkröst, utan lungor av stål och långt ifrån kapabel att ta falsettoner. Klona honom sedan med AC/DCs sångvirtuos och lägg sedan skapelsen på slaktbordet som en gris. Så låter det när Matt Riff tar ton, fruktansvärt gräsligt med andra ord.

Även om ett eller annat kvalitativt riff smugit sig in här och där är den här plattan trist. Det är för sluskigt för att jag ska gilla det helt enkelt. En extra gnutta fart hade säkert inte skadat låtarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner