Joyzine.se


Recension - Skiva

Full Blown Chaos
Within the grasp of titans, 2006
Skivbolag: Abacus/Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-05
Hemsida: FullBlownChaos.com

Jag gillar omslagsbilden föreställande en majestätisk stenstaty som med ett tillhygge modell större positionerar sig i samma ställning som baseballens slagmän, uppenbart i färd med att misshandla en annan man av sten. Det ligger något elakt och kompromisslöst över bilden, hur fånig den än må låta beskriven i ord.

Det är inte ofta det är på det viset, men just det här omslaget är en god illustration av hur musiken på plattan låter. Full Blown Chaos levererar en stenhård hybrid mellan slö hardcore och adrenalinpumpande metal. Stundtals majestätisk, stundtals på gränsen till töntigt macho. New York-ensemblen lägger allt vad modernt melodimesande heter på hyllan (okej, några gulliga harmonier kan höras i bakgrunden då och då) och moshar samtidigt som de gör allt i dess makt för att sparka ditt ansikte blodigt.

Jag gillar det blytunga soundet på ”Within the grasp of titans”. Det är en skiva som i alla fall inte skulle behöva skämmas vid en jämförelse med klassiska Hatebreed-vax. Vad jag dock kan invända emot är att det bitvis blir lite väl statiskt. Som om Full Blown Chaos i ivern över att vara så kompromisslösa som möjligt glömt bort att musik måste svänga också. Lite mer gung i knävecken tycker jag man borde kunna förvänta sig av ett gäng som enligt uppgift gör omkring 300 spelningar om året.

Full Blown Chaos ska dock ha all heder för att de inte viker en tum från sin linje. I jämförelse med mer populistiska gäng, ta Unearth som ett exempel, är de en ren stenkross. Här daltas det inget. ”Within the grasp of titans” är en ångvält från start till mål. Därför gillar jag den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Full Blown Chaos (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner