Joyzine.se


Recension - Skiva

Sanna Martin
Min vrå av världen, 2011
Skivbolag: SMP Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-26
Hemsida: www.sannamartin.com

Nej det går förstås inte att överträffa Peter LeMarc och dennes själfulla leverans av sina alster. Men samtidigt är det svårt att misslyckas med ett så delikat låtmaterial som just LeMarcs.

Sanna Martin, mest känd från musikalscenen och med otaliga körframträdanden bakom Patrik Isaksson, Carola och E-type på meritlistan, ger sig ändå in på ett djärvt spår när hon spelat in en skiva med melodier signerade den erkände sångaren. På ”Min vrå av världen” finns ett urval av kompositioner som han skrivit, så väl kända som okända, framförda med Martins egen touch.

Som jag nämner, det är svårt att misslyckas med så fina låtar. Speciellt om man besitter en så stark sångröst som Sanna Martin. Hon rör sig inte särskilt långt bort från originalversionerna, men lyckas ändå sätta en tydlig egen prägel på materialet. Det är finstämt och eftertänksamt, riktigt kontemplativt.

I närheten av LeMarcs storhet kommer hon förstås inte, men det är det så klart orättvist att förvänta sig. I bitar som Vrå av världen, Ett troget hjärta och Himmelen så hög är det snudd på magiskt och jag kan inte låta bli att fundera på hur stort det inte skulle kunna bli med duetter de två artisterna emellan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Helena, 2011-10-27 19:47:02 (83.250.6.62)

Jaaaaa! Fantastisk sångerska!!!! Mer av Sanna till svenska folket!!!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner