Joyzine.se


Recension - Live

Trummor & Orgel
Emmabodafestivalen
2010-07-30
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: www.trummororgel.com

Okej, ytterligare ett band som jag har stora problem att skriva om. Liksom Sista Sekunden igår har jag nu svårt att beskriva bandet jag betraktar. Eller, egentligen är det ganska enkelt. Det är trummor och orgel både i bandnamn och på scen. Och ljudet som kommer ur de två instrumenten när Trummor & Orgel spelar är fantastiskt fylligt och väldigt vackert. Aldrig med känslan av att det saknas något inslag i den här jazzmusiken, mer än kanske ett blåsinstrument då och då.

Fin är också mixen av lugna partier och övergångar till psykadelia och funk, samt att de två bandmedlemmarna ser så uppriktigt glada ut över att spela inför oss. Något som fler band borde prova på, då det gör mig som publik på ordentligt mycket bättre humör. Åskådarantalet är oväntat högt för att vara dagens första spelning men så är de här trumsolona inget som man vill missa och få höra om i efterhand. De river ner rejält med applåder och dans.

Tillräckligt kreddigt för att du ska tycka om det och tillräckligt mycket klassiskt för att farfar också ska gunga med. Någorlunda visuellt dessutom, men inte riktigt tillräckligt för maximalt betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
Popadelica 2008
Trummor & Orgel feat. Ebbot (2008-05-03)
Trummor & Orgel (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner