Joyzine.se


Recension - Skiva

Josefina Sanner
These Beads Of Blue, 2012
Skivbolag: FinaVille Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-12-06
Hemsida: www.josefinasanner.com

Tidigare i år släppte Josefina Sanner plattan ”Sirens” och nu är det dags igen. Det vill till att jobba fort. I alla fall ganska. Två av låtarna här – Don't Stop och The Hunting – figurerade redan på det tidigare släppet.

Uttrycket är emellertid fortfarande detsamma. Rösten ligger i förgrunden och musiken är lågmäld om än ganska stämningsfull. Josefina Sanner provar sina vingar inom så väl radiopop som singer/songwriter och lite mer dramatiskt svårsmält popmusik. Det är skickligt utfört, det går inte att säga något annat.

Men när de här låtarna, som författats under en tid i Paris där sångerskan själv påstår att hon hittade tillbaka till sig själv, buntas ihop på ett album blir det lite jämntjockt. Jag har tidigare påskinit att Sanners hantverk varit splittrat. Så är det inte den här gången. Men hon saknar en riktigt tydlig röd tråd som man som lyssnare kan grabba tag i och som man sedan tryggt kan följa genom musicerandet. Den värsta Oh Laura-dramatiken (som i nämnda Don't Stop) blir dessutom lite väl översvulstig.

Men ändå. Det är ganska hemtrevligt att låna öronen åt ”These Beads Of Blue” och någonstans får man väl ändå betrakta den här skivan som ytterligare ett steg på vägen mot något som håller på att förfinas mer och mer för varje gång Josefina Sanner låter höra av sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Josefina Sanner (2012-01-01)
Josefina Sanner (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner