Joyzine.se


Recension - Live

Whyte Seeds
Bergsbron, Norrköping
2003-11-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-12-01
Hemsida: www.whyteseeds.com

Visserligen är Bergsbron långt ifrån en bra konsertlokal, men så här tamt får det helt enkelt inte vara. Var finns intensiteten, var finns känslan och var finns det minnesvärda? Whyte Seeds framstår enbart som ett gäng kändiskåta posörer på scen. Några killar som fått skivkontrakt och tror att de är extremt tuffa där de står och gör poser för allt vad de är värda. I princip allt som ett spännande gig ska ha saknas, trots att lokalen är trång och intim finns ingen elektricitet alls.

Sångaren gör i och för sig några halvhjärtade försök att involvera publiken i spelningen, men utan några direkt imponerande resultat. Hans försök att kliva ut bland åhörarna och försöka egga dem till att sjunga är visserligen beundransvärt, men mer än så vill jag allt se. Var fanns publikfrieriet från scenen? De pinsamma poserna räknas inte.

Det kan tyckas att jag är lite väl hård och kanske rent av orättvis när jag klagar på det tama och nästintill fåniga framträdandet, men jag tänker inte såga dem längs med fotknölarna enbart för detta. Det som är mest anmärkningsvärt är att bandet helt saknar ett minnesvärt låtmaterial. De låter precis som om de skrivit sin musik enligt standardmallen. De låter precis som många band vill och kan låta idag, slätstruket och ointressant utan något som sticker ut över huvud taget. Säkert radiovänligt, men totalt ointressant när det överförs till liveformatet. Jag antar att Whyte Seeds kommer synas på musikfestivalerna i sommar och då ska jag ge dem chans till upprättelse, men den här kvällen är inget att minnas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Whyte Seeds (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner