Joyzine.se


Recension - Skiva

Candice Night
Reflections, 2011
Skivbolag: Minstrel Hall Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-09
Hemsida: www.candice-night.com

Vuxet, moget, dramatiskt och...förvånansvärt vitalt.

Candice Night har mest gjort sig känd som sångerska i Blackmore's Night, vilket hon driver tillsammans med maken Ritchie Blackmore, och har gästspelat på otaliga heavy- och power metalsläpp som nått beaktningsvärda framgångar. Det är med andra ord ganska lätt att skaffa sig en förutfattad mening om hur hon ska låta när hon debuterar i soloformatet.

Någon hårdrock är det emellertid aldrig tal om. Snarare bombastisk rock där sångerskan vågar gå all-in i actionfyllda stycken lika väl som lugna ner sig och låta finstämda pianon leda vägen. Det faktum att vissa av hennes låtar skulle passa utmärkt i så väl Melodifestivalen som P4 borde vara avskräckande, men det är faktiskt tvärtom. Candice Night har en bombasm och ett melodiöst tilltalssätt som gör det dramatiska och det vackra till ett.

Jag diggar till ”Reflections”. Det rör sig så klart inte om det mest själfulla som någonsin spelats in (och introt till Black Roses låter provocerande mycket som musiken till den förhatliga reklamfilmen om mineralvatten där folk vallfärdar till den där hälsokällan i Bergslagen), men det finns en kraft och en passion i framförandet, så väl som i låtarna, som tilltalar mig.

Candice Night känns mil intressantare på solokvist än tillsammans med sin mossige make.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner