Joyzine.se


Recension - Skiva

Rawmania
The Noble Art Of Self Destruction, 2009
Skivbolag: Killed By Rock Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-28
Hemsida: myspace.com/rawmania

Rått är nog en ganska bra beskrivning faktiskt. Inte i den meningen att Rawmania är hårda, onda och ilsket producerade, utan snarare att det här är råmaterial som bara baseras på en enda åsikt. Att det är för djävla kul med rock'n'roll.

Orkestern har på ett eller annat sätt figurerat sedan 1996. Idag är den en trio och låter fortfarande som ett rusigt (men duktigt) gäng ungtuppar som tycker det är förbannat kul att lira men inte hittat någon riktig identitet ännu. ”The noble art of self destruction” handlar om grovt tillyxad rock'n'roll, Ramones möter Psychopunch och spelglädje hellre än ett fokuserat sikte. Det är korkad rock i all välmening. Lite rått på något vis.

Att jag hänger ut Rawmania som ett gäng glada amatörer eller ambitionslösa hobbyfixare har ingenting med illvilja att göra, det är helt enkelt så den här skivan låter. Det behöver inte vara och är inte något negativt. Garageband som bara lirar för skojs skull behövs de också och det faktum att det inte finns några baktankar eller en strävan efter att sälja många downloads gör att den här musiken låter väldigt ärlig. Det är murrigt producerad garage'n''roll rakt upp och ner. Gott så.

Att Rawmania gjort soundtrack till motorcrossfilm och vunnit priser hos garageband.com är således inte det minsta märkligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner