Joyzine.se


Recension - Skiva

Säkert!
Facit, 2010
Skivbolag: Razzia Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-10-14
Hemsida: myspace.com/sakert

Jag har alltid fascinerats över Säkert! och därmed Annika Norlin. Hon har den där unika förmågan att kunna få allt att framstå som enkelt, fint och kan helt utan krusiduller leverera vardagspoesi när den är som allra bäst. Låten Får jag är ett alldeles utmärkt exempel på det. Det är inte många som kan få svenska att låta fint men hon kan sin sak den där fröken Norlin. Hon levererar ständigt och man behöver aldrig bli besviken.

Min fascination ligger inte bara i Annikas textförfattande utan också i enkelheten i hennes musik. Det är främst den som förtrollar och förundrar mig. Hon visar verkligen att man inte behöver majestätiska arrangemang som är skapta för att dra fulla hus på världens alla arenor. Ibland räcker det med det avskalade och opretentiösa.

Men herregud vad depressionslampan börjar blinka när alla låtar har spelats. Det är vackert och fint men lite för depressivt för att jag ska kunna tycka om det här helhjärtat. Det är dock tur att allt det depressiva är paketerat i medryckande och betydligt gladare tongångar som i till exempel Fredrik och Dansa, fastän. Tempot kompenserar och maskerar på ett bra sätt och det tycker jag om, för jag vill inte bli serverad höstångest på silverfat när jag lyssnar på musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2008
Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
Säkert! (2008-07-18)
Säkert! (2008-06-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner