Joyzine.se


Recension - Skiva

Antennas
Feeling Feline Tonight, 2009
Skivbolag: Novoton/NONS
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-22
Hemsida: www.antennas.se

Vad gör man om det skulle visa sig att den musik man skapar låter som ett The Ark utan egentliga hitlåtar? Förmodligen är det bara att leva med situationen och försöka skruva det hela ett varv till för att utmärka sig. Det verkar i alla fall vara så trion Antennas resonerar.

Bryter man ner materialet på andra långköraren ”Feeling Feline Tonight” till ynkliga låtskelett handlar det som samma näpet uppmärksamhetskåta glamourpop som gjort Växjögänget så populärt. Men där Ola Salo lägger i den hittiga refrängväxeln står Antennas kvar och stampar. De har helt enkelt inte det där hurtigt lättillgängliga i sig.

Istället vänder de sig inåt och tar hjälp av hat, krossad kärlek och desperation lika väl som oväntade musikaliska influenser. ”Feeling Feline Tonight” är långa stunder en ganska introvert skiva där trion utforskar sig själv lika mycket som någon form av musikaliska parametrar. Det låter som The Ark möter Scissor Sisters och Moto Boy bakom dimmor av svartaste sorg och girigaste hämndbegär.

Bitvis blir det riktigt lyckat när det lättsmälta tillåts möta det karga och utstuderade. Men ibland blir det också bara skit av alltihop. När Antennas kommer dragandes med tango och allt för mycket falsett undrar jag vad i hela fridens namn det är frågan om.

”Feeling Feline Tonight” är ett intressant musikaliskt möte och en kul djupdykning i människans inre. Men på samma gång allt för lösryckt och utstuderad för att kunna tas på allvar. Som ett bekräftelsebehov personifierat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tony Clifton

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner