Joyzine.se


Recension - Skiva

New Moscow
Verse Chorus Worse, 2006
Skivbolag: Wanna Borrow A Fiver? Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-02
Hemsida: newmoscowmusic.com

”Verse Chorus Worse” är ganska typisk för att vara en skiva från en solodebuterande rockbandskille. Ni vet den där kreative gitarristen som passar så bra i sin roll i det stora rockbandet, men ändå vill testa sina egna vingar och faktiskt har ett till större delen starkt låtmaterial. Snubben som så gärna vill, men ändå är mer bunden av sitt förflutna än vad han i själva verket tror.

Efter den New Moscow-hype vi haft här på Joyzine under hösten vet ni vid det här laget att historien handlar om musikanten David Fransson och att rockbandet som åsyftas är Division Of Laura Lee. När Fransson lämnar sin trygga rocktillvaro för att försöka imponera på egen hand handlar det till största delen om tidsenlig popmusik, men ena benet står hela tiden stadigt kvar i rockmyllan.

Faktum är att ”Verse Chorus Worse” ståtar med ett riktigt starkt låtmaterial, men det som gnager är att Fransson inte får ut max av låtarna. Den egenhändigt hopsnickrade produktionen – han spelar dessutom alla instrument själv – håller, men bjuder inte på något extra. På flera ställen hade jag önskat mig större arrangemang som verkligen kunnat trycka melodierna över gränsen till att bli riktiga hitmelodier. Som det är nu står flera av dem och darrar på gränsen utan att riktigt tippa över. Det är lite valpigt. Precis som det ofta blir när rocksnubbar solodebuterar och inte har full kontroll på det nya formatet.

Men jag ska inte vara negativ, jag gillar ”Verse Chorus Worse”. Trion Anymore, Chicken Wings och Last Summer (Goodbye Vbg) tillhör rent av något av den smartaste pop som skrivits under det gångna året och Grey’s Anatomy-låten Slow Down är förstås förbannat tjusig. Melankolisk gitarrpop när den är som bäst. Fransson har onekligen känsla även för charmerande poprock, men han behöver nog ett par skivor till innan han fullt ut har växt in i sin nya kostym.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ett år med Joyzine
Begreppet demo behövs!
New Moscow (2006-09-28)
New Moscow (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner