Joyzine.se


Recension - Skiva

Mellow Dramatic Avenue
Modesto, 2006
Skivbolag: Kakadua Partnership
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-15
Hemsida: www.mellowdramaticavenue.com

Jag missade visserligen andraverket ”Sun, light the day – come burn the night away”, men känner ändå omedelbart igen mig när ”Modesto” ljuder. Det här rör sig om samma släpigt lågmälda popmusik som kunde höras på debutskivan ”Thin Air”. Det är nästan jobbigt långsamma melodier som är inlindade i bomull och sammet om vart annat.

Jag kan inte påstå att det är någon direkt skillnad mot hur det lät på ”Thin Air”. Möjligtvis har Skåneorkestern hittat lite mer rätt med sina drömska sångarrangemang den här gången. Men någon remarkabel utveckling handlar det inte om.

Jag skrev det redan för några år sedan och jag skriver det igen. Musiken Mellow Dramatic Avenue skapar är främst att betrakta som meditativ. Med slutna ögon och en kopp rykande kaffe (alternativt te) i handen hittar sångerna som mest rätt. Annars tycker jag mest att de glider förbi utan att göra något större väsen av sig. Bandet har fortfarande inte hittat fram till det där som verkligen trollbinder lyssnaren.

Slutomdömet av det hela kan låta kyligt. Men det spelar faktiskt ingen större roll om du väljer ”Modesto” eller debuten ”Thin Air”. Det är samma grej och ingen av skivorna kommer att göra dig riktigt besviken eller riktigt nöjd. Det är okej pop i tillbakadragen kostym, men inte så mycket mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mellow Dramatic Avenue (2004-01-01)
Mellow Dramatic Avenue (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner