Joyzine.se


Recension - Skiva

Le Sport
Euro deluxe dance party, 2006
Skivbolag: Songs I Wish I Had Written
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-04-25
Hemsida: www.lesportmusic.tk

Den stora frågan lyder, kan Le Sport följa upp förra sommarens euforidänga Tell No One About Tonight? Låten vi alla dansade oss svettiga till enda från det att solen gick ner tills att den gick upp tills det att den gick ner igen. En liten aptitretare inför stundande fullängdare dök så småningom upp i form av It’s Not The End Of The World, en låt som verkade nog så lovande. Men svaret är och förblir… Nej.

Här aktualiseras den gamla klassiska företeelsen och dilemmat som uppstår när artister får en eller två hitar och sedan ska följa upp med en hel fullängdare. En fullängdare som har stora förväntningar på sig och som helst ska ha samma stuk som hitarna. Det gör ”Euro Deluxe Dance Party” också, utan tvekan, men den är blek. Otroligt blek. Få låtar sticker ut och samtliga spelar i samma discodivision som Tell No One About Tonight och It’s Not The End Of The World, men en division lägre. Högst troligt beror detta på förväntningar som helt enkelt inte gick att nå upp till och en rädsla att också hamna för långt utanför den discogenre man valt att placera sig i.

De låtar som ändå sticker ut gör det lite av fel anledning. Visst är det kul med titlar som If Neil Tennant Was My Lover (Neil Tennant, den namnkunniga halvan av Pet Shop Boys. /Förf.anm) och Show Me Your Penis. Synd bara att låtarna som just låtar inte är mycket att hänga i granen eller vart man nu kan tänkas vilja hänga dem. En besvikelse kort sagt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner