Joyzine.se


Recension - Skiva

Alkaline Trio
Damnesia, 2011
Skivbolag: Heart & Skull
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-02
Hemsida: alkalinetrio.com

Efter att ha firat stora triumfer med sin snärtiga punkrock genom sju skivor är det kanske inte så konstigt att Alkaline Trio ville pröva sig på något nytt.

Något nytt i det här fallet innebär ”Damnesia”. Ett urval ur den digra låtkatalogen där fanfavoriterna spelats in på nytt i semiakustiskt format. Ett upplägg som skulle kunna bli så väl lysande som falla oerhört platt.

I det här fallet blir det varken eller. Bitvis glimrar Alkaline Trio, bitvis rycker jag bara på axlarna. Favoriten Calling All Skeletons gör sig till exempel inte alls som en lugn liten bit. Det är ett stycke som behöver det punkiga drivet för att vara lysande. Tvärtom är det med The American Scream och kanske framförallt This Could Be Love. Båda melodierna lyfter till oanade höjder i sitt nya format.

Det är så klart en ganska beige grej att skriva, men gillar man Alkaline Trio så gillar man förmodligen också ”Damnesia” även om det är ett lite annat stuk på uttryckssättet den här gången. Matt Skibas sång har ju alltid på något sätt stått i centrum och så är det här också. Därför känns skivan ganska hemtam. Kanske rent av mindre vågad än vad man på förhand hade kunnat tro.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Peter Augustinsson
Årets bästa skivor 2008
Alkaline Trio (2010-01-01)
Alkaline Trio (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner