Joyzine.se


Recension - Skiva

M:40
Historiens svarta vingslag, 2007
Skivbolag: Halvfabrikat Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-11-13
Hemsida: www.m40.se

Jag tål verkligen inte mer crust just nu. Det är inte så att jag ständigt sondmatas med just crust varje morgon, middag och kväll, men även en liten dos kan bli mycket i längden. Varför? För att det oftast inte finns någon variation. Om den finns så är den oftast minimal. Detta medför att om man väl har skrivit om ett band så blir det svårt att komma på något nytt, rappt och häftigt att skriva nästan gång det är dags att skriva om samma band. Precis så är fallet med Lidköpingsbanet M:40. Men jag ska göra ett försök.

Förra plattan, ”Tomma Ord Är Inte Värda Ett Skit”, var en riktig energibomb som briserade från trumhinna till trumhinna på knappa 22 minuter. ”Historiens Svarta Vingslag” är aningen längre, men bara aningen, och framförallt känns den betydligt mer genomtänkt. Där ”Tomma Ord Är Inte Värda Ett Skit” lät precis som en valpig debutplatta kan göra, låter ”Historiens Svarta Vingslag” som den brådmogna tonåringen, fortfarande med ilskan i centrum.

M: 40:s styrka är fortfarande att de försöker variera sig inom en väldig stel och oftast nyansfri genre. Långsamt blandas med hårt, hardcore med krossande crust. Vilket i mina öron gör dem till ett av de mer intressanta banden inom just denna genren. Temat låter jag ligger oberört. Jag är en typiskt sådan människa som visst bryr mig om världens alla orättvisor, men ska man rätta till dem alla blir det snabbt en ganska betungade uppgift. Då faller jag hellre tillbaka i bekvämlighetens slöja och låtsas att jag inte ser. Vilket förmodligen gör mig till en ganska dålig människa i M:40:s ögon. Men det är väl bra på sitt sätt, då får de bränsle till ytterligare en platta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
M:40 (2005-01-01)
M:40/Grace.Will.Fall (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner