Joyzine.se


Recension - Skiva

M:40
Industrilandskap (7”), 2008
Skivbolag: Halvfabrikat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-30
Hemsida: www.m40.se

Jag begriper mycket väl att ”Industrilandskap” ska fungera som en smutsig metafor för det bistra samhällsfrånvända hat som präglar M:40s musik. Men för oss som framför vårt leverne i Norrköping fungerar det inte riktigt. Industrilandskapet här är snarare en vacker oas, en symbol för bevarande och framåtanda på en och samma gång. Något vackert som får skaraborgarnas hetlevrade blodkaskader till verbala spyor att framstå som synnerligen ociviliserade och lika naivt genomskinliga som den läckra vinyl ”Industrilandskap” pressats på.

Kontraster, inte sant? Men för de flesta fungerar M:40s retorik förstås alldeles utmärkt och här är det inget nytt under solen. Lidköpings finest levererar fortfarande metalliskt rockfärgad kängpunk på ett sätt som är så furiöst att man bågnar. Sången är så ilsket oartikulerad att det är svårt att hänga med i samhällshatet ens med texthäfte i hand.

M:40 vinner mycket på att de blandar upp sin linjära kängpunk med tydliga rockflörtar. Det blir svängigt och bitvis händer faktiskt det oväntade. Något som genren knappast gjort sig känd för. Samtidigt råder det ingen som helst tvekan om att det är i det här formatet Lidköpingsartilleriet kommer som bäst till sin rätt. Kort, intensivt och becksvart är ledorden. I ett längre format hade det bara blivit tröttsamt, nu är det faktiskt riktigt kul. Även om jag i slutänden nog föredrar Norrköpings subtila Industrilandskap trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
M:40 (2005-01-01)
M:40 (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner