Joyzine.se


Recension - Demo

Wonderland
Stars of punk
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-02-15
Hemsida: www.wonderlandsite.com

Rock n’roll är en musikgenre som inte har ett lika stort behov av originalitet som många andra genres. Det räcker med lite energi, svett och dissonanta riff så går det vägen. Det är något Wonderland utnyttjar till fullo.

Jag försöker inte påstå att man inte ska vara originell som rockmusiker, det är naturligtvis ett plus. Men man har lättare att komma undan utan att vara det än inom exempelvis pop eller tung metal. Attityd och puls är nästa lika viktiga komponenter som själva musiken. Allt går ut på att skapa ett röj.

Dit jag vill komma med det här resonemanget är att Wonderland egentligen inte har något som sticker ut mer än någon annan, men att ”Stars of punk” ändå är en klart trevlig inspelning. Örebro-orkestern spelar gladlynt rock som då och då snuddar vid gränsen till punk. Ena stunden är de Monster Magnet för att nästa vara Ramones lillebröder. Allt toppat med partyglada fyllekröer.

Jag lyssnar gärna fler gånger på ”Stars of punk”, den svänger riktigt fint. Men den innehåller inga minnesvärda låtar, är inget som revolutionerar tillvaron. Men jag är nöjd med det, några minuters rockbrölande duger gott för mig. Frågan är dock om jag sett på bandet med lika blida ögon om de praktiserat en annan musikstil?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Depressive Art
Depressive Art
Strangers in Wonderland (2008-01-01)
Wonderland Dementation Dept. (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner