Joyzine.se


Recension - Skiva

Wonderland Dementation Dept.
The awkward silence, 2005
Skivbolag: Mind Riot Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-11
Hemsida: www.dementation.com

Ibland blir man frustrerad över att band inte presterar max utifrån sin kunskap, medan man i andra fall nästan tycker synd om musikanter som trots idogt kämpande inte riktigt når hela vägen fram. I fallet Wonderland Dementation Dept känner jag någon form av blandning. Jag vill både titta snett på och uppmuntra bandet på samma gång.

För att ta det positiva först. Det här är ett gäng snubbar som kan det där med att skriva smittande hitlåtar. Deras emoskrudade hardcore bjuder på mängder av smittande krokar och intressanta partier. Den negativa aspekten är att de inte lyckas göra sitt lysande material rättvisa. Ta hitlåten Hypnosis som exempel. Den har allt en riktigt bra låt ska ha, men bandet lyckas aldrig riktigt trycka den över gränsen till att bli odödlig. Den riktiga kraften lyckas aldrig uppbådas. Det är frustrerande att höra en hel rad låtar med enorm potential som aldrig lyfter fullt ut. I princip hela ”The awkward silence” är en kanonplatta. Från nämnda Hypnosis via svängiga Homeland security program till Rage Against The Machine-minnande The spartacus lesson. Men det finns som sagt alldeles för många men för att det ska explodera.

Det största frågetecknet av dem alla sätter jag för sånginsatsen. Daniel har förvisso en ganska skönt emognällig stämma, men han saknar ordentligt tryck när han ska skrika aggressivt och när det kommer till skönsång låter det rent av uselt. Jag anar att sånginsatsen har en hel del med att det aldrig blir fantastiskt att göra. Plattans två akustiska (!) avslutningsspår får mig nästan att rodna. Ny sångare ordineras! Låtskrivarmässigt är Wonderland Dementation Dept i hamn för länge sedan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Wonderland Dementation Dept.

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner