Joyzine.se


Recension - Demo

Seventribe
Promodisc II
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-06-08
Hemsida: www.seventribe.com

Det är lätt att som recensent blicka tillbaka på och jämföra med sina tidigare tycken och tänkanden om ett band när en ny demo anländer. Den lätta utvägen väljer jag i fallet Seventribe. Jag har i två tidigare recensioner menat att materialet inte svänger tillräckligt bra. Något som inte alls gäller för ”Promodisc II”. Det här är en vrålförbannad och toksvängig uppvisning i aggrometal.

Nu är Seventribe inte längre ett argt band med för många influenser från föregångare som Slipknot och Static X. Det är en överkörande maskin som med pondus slår din skalle i småbitar. Västeråsarna har nåt dit genom att tygla sin vrede och rikta den i rätt riktning istället för att bara tokmangla som tidigare varit fallet. Jag tycker även att riffen blivit ondare eller i vilket fall som helst mer träffsäkra.

Försöket att blanda in fånig skönsång i The deceitful race rynkar jag dock på näsan åt. Sådant trams hör inte hemma i Seventribes aggressiva musik. Det må vara hänt att det passar för andra orkestrar, men här känns det bara malplacerat. Den arga framtoningen i det övriga materialet är essensen av Seventribe och det bandet bör koncentrera sig på.

Jag tycker mig till och med höra en Refused-minnande slinga i I Deny, mycket delikat. Avslutningsvis tänker jag helt i linje med mina tidigare recensioner av bandet påstå att den främsta resursen finns på sångsidan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Arvika
Sweden Rock Festival 2011
Seventribe (2011-06-08)
Seventribe ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner