Joyzine.se


Recension - Skiva

Within Y
Portraying dead dreams, 2006
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.withiny.com

Det första jag slås av när ”Portraying dead dreams” mullrar igång är vilket fläskigt tryck det är i ljudet. Göteborgs Within Y har uppdaterat sig en smula på den biten sedan debuten ”Extended Mental Dimension”. I övrigt är det dock inte mycket nytt under solen.

Precis som då handlar det nu om kompetent dödsthrash som inte döljer att hemstaden ligger på västkusten och både två och tre paralleller kan dras till klassiska At The Gates som sedermera gick och blev The Haunted . Precis som då finns det den här gången mycket laddad energi i musiken, men problemet är detsamma. Det blir för jämntjockt och nästintill anonymt när hela skivan tillåts spela från start till mål.

Var för sig är Within Ys låtar inte alls tokiga. Men bandet har en formel som de bokstavstroget följer. Därav sticker ingenting ut och låtarna flyter i varandra utan att man märker det. Som mest utmärker sig avslutningsspåret Feeding the disease. En repetitiv liten bit som egentligen inte är bättre än någon av de andra låtarna men som urskiljer sig på grund av ett lite annorlunda arrangemang. Jag vill höra mer sådant! Jag vill att Within Y ska utveckla sin lovande deaththrash till något riktigt vasst. Något att stolt ställa längst fram i skivhyllan.

Allting finns ju där. Andreas Solveström är en duktig sångare och orkestern staplar feta thrashriff på varandra. ”Portraying dead dreams” är långt ifrån en dålig platta, snarare tvärtom. Men för att få mitt fulla gillande måste gänget börja tänka mer dynamiskt. Nu framgår det lite väl tydligt att det är ett band från mellanmjölkensland. Här behövs mod. Det är inte alltid den enklaste vägen som är den bästa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Within Y (2011-01-01)
Within Y (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner