Joyzine.se


Recension - Skiva

Within Y
Silence Conquers, 2011
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-28
Hemsida: www.facebook.com/withiny

Jaha, det är uppenbarligen så här Within Y ska låta.

När man på fjärde albumet fortsätter med exakt samma stuk som kunnat hittas på de tre föregångarna kastar även jag in förhoppningens handduk om att göteborgarna skulle vilja göra något utöver det vanliga. På ”Silence Conquers” hörs samma melodiösa dödsmetall. Samma potenta riff. Samma kyliga atmosfär. Samma malande betongkross. Som alltid.

”Bandet har en formel som de bokstavstroget följer. Därav sticker ingenting ut och låtarna flyter i varandra utan att man märker det” skrev jag i min recension av andra plattan ”Portraying Dead Dreams” som släpptes 2006. Jag fortsatte med att upprepa ungefär samma mantra när ”The Cult” kom två år senare och kan inget annat göra än fortsätta på exakt samma spår idag. Det går liksom inte att göra något annat. Jo det skulle väl vara i snygga She då, där får jag faktiskt lite Prosthetics-vibbar. Den gamla Slipknot-dängan ni vet.

Men som sagt annars inget nytt under solen när Within Y ståtar med album nummer fyra. Det innebär kompetent, snyggt och helt okej, men samtidigt ganska ospännande. Vilket är synd, för i Andreas Solveström har de en potent gaphals och bandet tycks sprängfyllt av duktiga musikanter. Det borde gå att få ut mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Within Y (2006-01-01)
Within Y (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Maja, 2011-10-03 09:13:52 (91.149.58.134)

Ursäkta?! Nåt måste vara fel på ditt musiköra? Eller så har du inte lyssnat igenom cd,n ordentligt! Flera av låtarna har ju ett helt annat stuk än de föregående! She, Asylum och At the End of the rope är väl väldigt olikt Within Y. jag tycker cd,n är kanonbra och nyskapande!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner