Joyzine.se


Recension - Skiva

Wonder Coast
Keep Sleeping On The Beach, 2012
Skivbolag: Stargazer Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-14
Hemsida: www.wondercoast.se

Öppningen av inledningsspåret Jam påminner inte så lite om kultstycket Gay Bar med Electric Six. Det är några takter som snabbt blåser över, men referensen är ändå inte helt tokig.

Nu är Ronnebys Wonder Coast inte alls lika hetsiga och inte heller lika uppviglande humoristiska i sitt textmaterial, men den där rockiga retrovibben delar orkestrarna vilket gör det till en inte helt kass referens att dra upp.

Annars tycks Wonder Coast på debuten ”Keep Sleeping On The Beach” inte riktigt kunna bestämma sig för vilken fot de ska stå på. Att det är lite retro är en sak, men ena stunden vill de vara avskalat reflekterande för att nästa dra iväg åt The Hives territorier. De klarar av båda sätten att skapa musik med den äran, men helhetsintrycket blir, förvisso intressant, men lite haltande.

Personligen gillar jag de bitar när blekingarna bejakar sin softa sida och vågar flörta med pop bäst. Exempelvis är avslutande Tunnels (Baltic Coastline) en riktigt tjusig dänga. Men det där är nog lite hugget som stucket från person till person, jag anar att många andra snarare kommer älska Rolling Stones-utbrotten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner