Joyzine.se


Recension - Live

Frightened Rabbit
Hultsfredsfestivalen, Stoxa
2013-06-14
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-06-19
Hemsida: www.frightenedrabbit.com

Faktumet att Frightened Rabbit skulle krockat med Modest Mouse var från början en jobbig tanke och jag var skulle missat dem om jag var tvungen att prioritera. Tyvärr ställde Modest Mouse (som var anledningen att för mig att besöka Hultsfred från början) in sin spelning och mina problem var som bortblåsta. Med ett stundande regnoväder fylldes tältet till bristningsgränsen.

Detta var Frightened Rabbits första spelning på svensk mark och det märktes på bandet att de inte väntat sig en så stor och engagerad publik. De försökte själva skämta bort det med att de är från Skottland och vana vid regn och välkomnade alla med öppna armar. Efter ett par låtar in märktes det på bandet att de insett att de har en större publik i Sverige än de väntat sig och de verkade väldigt rörda av stödet.

Jag gillar verkligen deras musik och deras senaste skiva ”Pedestrian Verse” är en av årets bästa så här långt, men det fungerar inte riktigt live för mig. Det blev lite för mycket mysrock över det hela och halvvägs in i konserten gick det lite på tomgång, det var ingen låt som direkt stack ut.

Det är först när de spelar senaste singeln The Woodpile som publiken tänder till ordentligt. Min personliga höjdpunkt var när de spelade The Oil Slick, sista spåret på deras senaste skiva som är en karg låt om hur sångaren Scott Hutchison rannsakar sig själv när han försöker skriva en kärlekslåt. Låten fick kanske inte den responsen jag hade hoppats på och avsaknaden av Swim Until You Can't See Land gjorde att allt kändes lite halvdant efteråt. Bandet meddelade på scen att de kommer tillbaka till Sverige i höst och jag hoppas att det blir en bättre konsert då.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Missa inte på Hultsfredsfestivalen 2013
Hultsfredsfestivalen 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner