Joyzine.se


Recension - Skiva

Lillasyster
Berätta det för Lina (CDs), 2007
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: lillasyster.nu

Kanske gick inte Rallypack riktigt så bra som medlemmarna hade hoppats. Gänget, som körde med cello istället för gitarr och tillskillnad från några av bandmedlemmarnas tidigare gäng LOK sjöng på engelska, släppte bara ett album. Nu är det andra bullar, Rallypack är lagt på hyllan och Lillasyster har uppstått med samma medlemmar.

Max Flövik har slängt undan cellon, klätt av sig naken och hängt på sig gitarren. Martin Westerstrand har återgått till att gasta på modersmålet och Daniel Cordero är tillbaka i gamla goda poser med sin bas igen. Är det något Lillasyster låter som är det LOK!

Visserligen är det svårt att komma ifrån LOK-liknelsen när Westerstrand med sin bekanta röst framför sina säregna texter till kompet av stabil hårdrock. Men faktumet är ristat i sten, Lillasyster tar upp arvet där LOK lade ner det. Ändå är det inte en regelrätt uppföljare. Första singeln Berätta det för Lina andas mer rock n’roll och experimentlusta än vad LOK någonsin gjorde.

Någon enorm dansgolvsvältare är det nu inte tal om. Bandet känns något sökande och lever mycket på energin som alstras i låten. Men jag har stora förväntningar på det stundande albumet ”Hjärndöd musik för en hjärndöd generation”. Kan Lillasyster bara komma någorlunda nära klassen LOK höll på sina två första album kan det bli alldeles lysande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2009
Arvikas vassaste band 2007
Lillasyster (2009-07-03)
Lillasyster (2007-07-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner