Joyzine.se


Recension - Skiva

Jeff Scott Soto
Damage Control, 2012
Skivbolag: Frontiers Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-03-23
Hemsida: jeffscottsoto.com

Jeff Scott Soto berättar att han på ”Damage Control” tänkte ”bust som heads open” efter lite fluktande på poprock. Självförtroendet hos den mångfasetterade sångaren är det inget fel på och öppningsstänkaren Give a little more lovar gott med ett dissonant och fläskigt huvudriff. Headbangandet fortsätter på titelspårets intro, men genast är vi tillbaks i AOR-land i versen för att sedan knocka en i refrängen.

Ibland tenderar det att bli för insmickrande, som i Look inside your heart och How to love again. Die a little hade också kunnat hamna i ostfällan, men med ett bländande solo och chorusdoppade verser får det till och med mina ögon att lätt tåras.

Det verkar som Jeffs kompband (musiker ur Last Autumn’s Dream) gått in med tanken på att locka till sig lite metalheads och samtidigt inte skrämma iväg de gamla fansen.

Plattans mellandel ger ett splittrat intryck, där Jeff ömsom raspiga ömsom sammetslena stämma får trängas med Talisman-minande nummer (Krazy World) och en och annan mozzarella-ostig powerballad (BonaFide). Men Jeff briljerar som vanligt, det är få sångare som spöar honom. Det är på intet sätt en halvbra skiva, utan den innehåller för många halvbra låtar.

Den kommande lyxutgåvan av ”Damage Control” kommer innehålla tre bonuslåtar, varav två av dem enligt Jeff ska vara väldigt hårda. Så vill du få mer utav Jeff Scott Soto, kan du alltid slanta upp en extra peng för den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jeff Scott Soto

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner