Joyzine.se


Recension - Skiva

Reason
The Darkest Star, 2011
Skivbolag: Alienation Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-02-14
Hemsida: www.reason-music.com

Karlskoga/Örebro-bandet Johnny Engstrom Band startade häromåret sin egen label Alienation Records, ett numera vanligt drag av musiker för att på bästa sätt säkra rättigheterna till sin egen musik. Ofta börjar de också signa band med samma musikaliska grund till det egna bolaget, som i detta fall med brittiska nykomlingarna Reason.

Det är inga duvungar i bandet (trummisen Sean Feeley har bland annat spelat med Motörhead-gitarristen Phil Campbell), så proffsigheten skiner igenom på debutskivan utan att ta överhanden. Även fast det är progressiv rock med lätt ”fluffig” produktion, så riffas det på i bästa Iron Maiden- och Dio-stil på låtar som Another world och Before the dawn. The all-seeing eye gränsar till Judas Priest korsat med Genesis och The crusade har ett betongkrossar-tempo. Det hinns även med lite lek i balladland på titellåten, som med en lite mer kärlekskrank lyrik lätt hade passat för Whitesnake under ”Slip of the tounge”-perioden.

Man har även stänkt lite kändisstoft på plattan, då man låtit megaproducenten Beau Hill (Ratt, Alice Cooper, Europe) mixa låten Rise, som dock inte nämnvärt skiljer sig från resten av produktionen.

Det är en välkomponerad debut av Reason. Till nästa skiva får man gärna vrida upp ambitionsnivån på låtskrivandet ytterligare ett snäpp och flytta fram sångaren Paul Mace i mixningen, som har ett starkt mellanregister och som säkert kan pressa sig högre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Erik Högkvist
Sebastian Bach
Hundred Reasons (2006-01-01)
Doctor Midnight & The Mercy Cult (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner