Joyzine.se


Recension - Skiva

Descend
Through The Eyes Of The Burdened, 2011
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-16
Hemsida: descend.se

Descend har en hel del finess, det är omöjligt att komma ifrån hur mycket man än väljer att vända och vrida på gruppens debut ”The Eyes Of The Burdened”.

Om man sedan gillar den finessen eller inte, det är upp till var och en att bestämma. Själv är jag faktiskt ganska vankelmodig.

Debutanterna har nämligen ett problem. De är så pass skickliga musiker att de lite för lätt faller in i vad som i folkmun populärt kallas för musikermusik. Ni vet när det blir överdrivet progressivt och knixigt bara för sakens skull. Bara för att man kan. Descend snubblar i den fällan några gånger för mycket för att debutalbumet ska kunna bli en riktig fullträff. Det blir lite för mycket Opeth-ost för min smak.

Däremot så har gruppen sina riktigt fina stunder där aningen mer rak death metal tillåts diktera villkoren och inte minst i de finstämda partier där gitarrharmonier krattar vägen. Det är utmärkta andningspauser som dyker upp på flera ställen i ett annars ganska kompakt mangel.

Det progressiva finns hela tiden där även i de partier som inte är alldeles för invecklade, men då utan att det känns sökt. Som helhet är det en helt okej debut, men jag ser nog gärna att Descend satsar på en aningen rakare leverans till nästa giv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anders Nilsson
De bästa skivorna 1999
Mr Death (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Nima, 2011-06-16 23:55:37 (83.250.4.236)

Albumet heter "Through the Eyes of the Burdened" - inte "The Eyes of the Burdened". Tack och bock!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner