Joyzine.se


Recension - Demo

Seaweed
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-03
Hemsida: www.seaweedmusic.se

Ett av de första någorlunda seriösa band jag var en stabil del av kallade sig för among others och hade nu när jag tänker tillbaka på det så här långt i efterhand en hel del inte helt tokiga idéer. Första låten på vår allra första demoinspelning hette hur som helst just Seaweed.

Lyssnar man på den låten idag hörs väldigt mycket potential. Det är en i grunden ganska släpig och smart grungedänga som hade kunnat bli något om det inte hade varit för att vi i bandet var alldeles för valpiga och inte visste hur man fick ut det bästa av sitt material. Fullt naturligt i början på en karriär.

Varför denna vandring nedför minnenas allé undrar ni? Jo, det är nämligen exakt samma känsla som hänger tung över den här självbetitlade demon från Göteborgsbandet med samma namn – Seaweed. Här finns hur mycket oförlöst potential som helst, men också en enorm orutin som grinar oss lyssnare i ansiktet.

På samma sätt som min gamla dänga Seaweed är bandet Seaweed något på spåren. De fem spåren på den här debutdemon handlar om skev rockmusik där känslor står i centrum. Att det produktions- och spelmässigt är lite si så där ställt med säkerheten döljer inte det faktum att flera av de nedstämda kompositionerna har mycket att komma med. Hade de putsats, arrangerats ordentligt och spelats in under lite mer än lågbudgetformer hade det kunnat bli oerhört intressant. Nu känns göteborgarna mest som ett projekt under arbete.

Själv utvecklades jag och mina medmusikanter naturligtvis oerhört under de år som skulle följa, men kan ändå se tillbaka med värme på den där första naiva demon som inleddes med Seaweed. Samma sak kommer garanterat gälla det här bandet om några år. 2014 kommer de se tillbaka på en bra start av sin rockkarriär, men också inse att de tagit gigantiska kliv framåt sedan dess.

Slår det scenariot in, då hör ni Seaweed spelas på radion.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner