Joyzine.se


Recension - Skiva

Cypress Hill
Rise Up, 2010
Skivbolag: Priority Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-02
Hemsida: www.cypresshill.com

Det är lustigt det där hur ett enstaka namn kan få folk att smälla huvudet i taket med sina förutfattade meningar. En enad skara hiphop-recensenter har med eftertryck slagit fast att ”Rise Up” osar av unken nu-metal. Detta naturligtvis baserat på att herrar som Tom Morello (Rise Against The Machine), Mike Shinoda (Linkin Park) och Daron Malakian (System of a down) gästar plattan.

Det är en typisk förutfattad mening från folk som kanske inte är så där jättehemma i de gästande herrarnas genre. På samma sätt som jag säkerligen kan hamna snett i hiphop-landet där mina förutfattade meningar kan slå över och bli missvisande. Min åsikt är nämligen att ”Rise Up” inte alls har särskilt mycket med nu-metallen att göra. Visst har Tom Morello ett signatursound som gör sig påmint i titelspåret och Shut 'em down, men det kompletterar snarare Cypress Hills uttrycksform än släpar in den i någon annan genre. Likaså gillar jag när Everlast kommer in och umgås lite i Take my pain. Det funkar utan att det blir någon ostig 90-talsgrej av det.

Snarare kan jag tycka att Cypress Hills pårökta hiphop förstärks betänkligt av de gästande artisterna och att ”Rise Up” är en hörvärd skiva. Men det är väl som i de flesta genres, man får inte fladdra iväg för mycket för då blir de som förstår sig på surmagade.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner