Joyzine.se


Recension - Skiva

Sista Skriket
Du är mitt allting (CDs), 2010
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-16
Hemsida: www.sistaskriket.com

Sista Skriket bevisar med eftertryck att den rörelse som på senare släpp kunnat skymtas från punk till mer pop- och rockinriktade tongångar inte är någon tillfällighet. Gruppen har tagit ett tydligt steg mot ett mer lättillgängligt sound och gör det här extra tydligt genom att tolka Imperiet, Kent och Anna Ternheim.

Jag gillar bandets nya kostym och jag gillar band som tar låtar ur ett sammanhang och tolkar dem i ett helt annat. Därför borde jag förstås tycka att singelsläppet ”Du är mitt allting” är lysande. Det gör jag också, i alla fall delvis.

Covern på Imperiets Du ska va president! känns nämligen ganska onödig. Visst, det är en frän låt som säkerligen fungerat som utmärkt inspirationskälla för de här grabbarna, men den är svår att tolka om och sannolikheten att den ska göras bättre än vad Thåström med anhang en gång gjorde den är ganska liten. Dessutom kan jag tycka att den ligger lite för nära den punknerv som Sista Skriket förestår för att det ska kännas som ett klockrent coverval.

Roligare blir det då när Ternheim och Kent kommer på tapeten. I den förstnämndas Du är mitt allting (i original givetvis betitlad What have I done) byts den suggestiva stämningen ut mot ett testosteronpumpande rockös och det funkar föredömligt. Men den här singelns pärla är Kents Sverige. Jag vågar nästan påstå att den i den här rockballadstappningen är roligare än den gitarrplinkande version Jocke Berg kved fram på ”Vapen & Ammunition”. Det är en av årets snyggaste covers. Utan tvekan.

Sista Skriket är ett (före detta) punkgäng som vågar stå ut och vara egna i en strikt inrutad scen och för det ska de ha all heder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sagan om hur högmod går före fall
Sista Skriket (2007-01-01)
Sista Skriket (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner