Joyzine.se


Recension - Demo

Ten Feet High
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-18
Hemsida: myspace.com/tenfeethigh

Det finns en äckligt billig poäng att göra i och med att Ten Feet High härstammar från samma lilla håla som Backyard Babies och att deras musik lätt kan placeras in i ett garagefack. Men jag tänker inte göra den. Det vore varken rättvist eller rättvisande. När det kommer till det här unga gänget (bildat 2008) är det en helt annan typ av garagesväng som gäller.

Jag kommer inte ifrån känslan av att den musik som komponeras fram där i Nässjö är en frontalkrock mellan garagerock och något betydligt djupare rotat i blues och soul. Som om Rolling Stones skulle gå i klinch med The Commitments ungefär. Då förstår ni också att det är ett sound som i rätt händer har en hel del potential. Om Ten Feet High ståtar med rätt handlag vet jag egentligen inte. Orkestern är som sagt ung och det låter lite valpigt på sina håll, men det är inte helt oävet.

Inte minst har gruppen en rivig sångerska i Marica. Långt ifrån sångtekniskt fulländad, men med skönt klös i stämman (lyssna bara på Backstabbin Lady) och inte så lite attityd. Att garagekänslan finns i bluesen och soulen är inget nytt, men det är kul att det finns unga svenska band som faktiskt väljer att anamma den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ten Feet High ()
Ten Feet High ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner