Joyzine.se


Recension - Skiva

The Cajunga
Dancing with the boys, 2010
Skivbolag: Wing Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-15
Hemsida: www.thecajunga.com

Det ligger svårdefinierad retrokänsla över hela ”Dancing with the boys”. Jag är inte ens säker på att det är avsiktligt. I grund och botten försöker nog The Cajunga bara spela popcatchig rockmusik, men sättet att dra ner tempot, lyfta fram fylliga gitarrer och anamma ett harmoniskt sound gör att det infinner sig en retrokänsla. Utan att jag för den sakens skull kan nämna några direkta referenspunkter.

De skivdebuterande finnarna har en förkärlek för det lite lugnare, men det hindrar dem naturligtvis inte från att brista ut i riktiga rockexplosioner vid några tillfällen. Energiskt studsande Dying to tell you är plattans eldigaste och klart bästa spår, som dessutom skvallrar om att The Cajunga kastat en och annan blick över Östersjön.

Men annars handlar det mycket om det subtila på ”Dancing with the boys”. Trots djupt rotade rockrötter söker finnarna hela tiden de popperfekta refrängerna. Ibland hittar de rätt, ibland gör de det inte. Den retroputsade fasaden är snygg, men hjälper inte när flera av melodierna inte räcker till för att imponera på största sätt. Finnarna har en god tanke, men når inte hela vägen fram.

Ingen skugga ska emellertid falla över gänget. I sina bästa stunder glänser de och omedveten retrorock är ju oftast betydligt mer engagerande än medveten sådan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Peter P, 2010-03-16 12:39:30 (130.232.214.10)

Låter som nåt man ska kolla in

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner