Joyzine.se


Recension - Skiva

Sad Day For Puppets
Just Lika A Ghost EP, 2008
Skivbolag: Haha Fonogram
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-09
Hemsida: myspace.com/saddayforpuppets

Jag utsåg Sad Day For Puppets till ”Dagens Myspace” för några månader sedan, mycket baserat på låten Big Waves. Den är naturligtvis pärlan i samlingen även på ”Just Like A Ghost EP”. Jag överdriver inte när jag skriver att det kan vara en av de bästa poplåtarna som skrivits i Sverige på flera år. Allt sitter precis där det ska, melankolin, de svävande melodierna och Anna Eklunds fenomenalt uppnosiga sång. Fem plus, det är inget snack om saken.

Att ha en sådan enorm hitmelodi inkluderad på en ep om sex låtar är förstås inte enbart av godo. När Big Waves klingat klart framstår övriga bidrag automatiskt som en aning futtiga. Men Sad Day For Puppets gör i alla fall ett försök att leva upp till den ribba de själva satt.

De kommer som närmast i Hush, en melodi som ni absolut bör anteckna på playlisten. Men överlag är ”Just Like A Ghost EP” väldigt enhetlig. Produktionen känns en aning hemlig och låtarna klingar fram som från fjärran. Inte på något dåligt sätt, utan högst smakfullt. Sad Day For Puppets har hittat både ett musikaliskt anslag och en produktion som passar dem utmärkt.

Melankolin är ständigt närvarande, utan att bandet för den sakens skull framstår som några dysterkvistar, men det går ett stråk av svärta genom hela epn. Tänk er ett mindre stramt Oh Laura eller en mer sommarglad Anna Ternheim och ni kommer ganska nära Sad Day For Puppets. Det är melankoliskt men ändå bara en armlängd iväg från tröstande glädjesvallningar. Som om man inte redan skulle ha fått nog av sådana efter Big Waves.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sad Day For Puppets
Joyzineåret: hallelujah
Sad Day For Puppets (2008-01-01)
Sad Day For Puppets (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


johannes, 2008-04-10 18:04:03 (85.8.33.33)

en fyra, lätt. hush är ju helt magisk

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner