Joyzine.se


Recension - Skiva

Milo
Another Try (ep), 2009
Skivbolag: Vocal Magic Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-04
Hemsida: www.milomusic.se

Nytt, hett och hungrigt rockband heter det visst och okej, det rockar om Milo på de här fyra spåren. Problemet är bara att materialet är fruktansvärt anonymt. ”Another Try” är fm-rock, skval som producerats alldeles för flat för att kännas engagerande och med musikaliska insatser som andras professionalism, men som knappast sprudlar av känsla.

Med andra ord är ”Another Try” som klippt och skuren för P4. Kanalen vars musikproducenter gillar säkra kort och inte vill att något ska sticka ut alldeles för extremt. Alla kan lyssna på Milo och tycka att det är helt okej, men jag är tveksam till att någon verkligen kommer att älska dem. Låtmaterialet är alldeles för vanligt och slätstruket för det.

Det finns ett undantag. Avslutande pianoballaden Lonely in the dark är en riktig höjdare. Där vibrerar en nerv som inte alls finns i gruppens rockiga gitarrmaterial och sångerskan Lotta Eriksson tillåts glänsa på ett helt annat sätt än när hon leker uppstudsig rockprimadonna. Det är en god inriktning att ta med sig in i studion inför det stundande fullängdsalbumet. Dessvärre tror jag att Milo kommer satsa ganska hårt på sin rockiga, ganska trista, sida.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner