Joyzine.se


Recension - Demo

Henrik Hell And The Alrights
The first 2-track demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: hem.passagen.se/thealrights

Det här är en demo som är precis mitt emellan. Inte tillräckligt bra för att jag ska bli alldeles till mig och råplugga låtarna. Men heller inte dålig på något sätt. Det är lite svårt att recensera en skiva som inte framkallar några direkta känslor. Henrik Hell och hans jakande polare svarar helt enkelt för ett habilt arbete och "The first 2-track demo" är sex minuter som bara är.

Första melodin Get along har en gitarrslinga som luktar läskigt mycket Creedance Clearwater Revival, dock utan att komma upp i de gamla hjältarnas standard. Låten tappar mycket kraft på att Henrik "Hell" Jensen har ett sliskigt stänk av Bryan Adams över rösten. Andra försöket till finkultur har betydligt mer countrykänsla och svänger hyggligt. Det är dock ingen musikalisk inriktning som faller mig särskilt väl på läppen. Första låten utses därmed till demons bästa.

Som sagt, detta är musik som faller mellan två stolar i min musikaliska bok. Inom genren tror jag dock att bandet har en hel del att hämta. Vid närmare eftertanke låter sången faktiskt lite som Nisse Hellberg i Wilmer X utan skorrande skånska. Med tanke på den kopplingen ser det onekligen bra ut för gossarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner