Joyzine.se


Recension - Demo

Claw
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Claw nämner The Haunted, Meshuggah och Tool som förebilder och inspirationskällor. De två förstnämnda banden kan spåras i ynglingarnas musik, men Tools symfoniska rock känns ganska avlägsen.

Bandet från Göteborg - var annars? - piskar fram tre låtar plus ett tungt extraspår på den här självbetitlade demon. De står med ena benet i neometal och det andra i den moderna thrashen à la förebilderna Haunted, Witchery och Slayer. Rent musikaliskt är det kompetent framfört och många av riffen är så fräsiga att det slår gnistor om dem. Jag tycker dock inte att Kenny Jakobsson räcker till som sångare. Hans försök att låta arg och tuff låter ansträngda och faktiskt - sorry! - ganska mesiga.

Det är ganska lagom med fyra kompositioner, det räcker alldeles utmärkt för att demonstrera hur Claw låter. Fler låtar hade lätt kunnat bli lite tråkigt. Nu lämnas i alla fall jag i förvissningen att det kommer komma mer bra material från Claw. Tiden får utvisa hur det här bandet kommer utvecklas, men för att fortsätta upprepa mig - potential finns!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bortglömd och utskälld – men trots allt en pärla

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner