Joyzine.se


Recension - Skiva

Prodigy
The fat of the land, 1997
Skivbolag: Warner Brothers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 1999-01-01
Hemsida: www.theprodigy.com

Det här är knappast Prodigys första skiva. Men den mottogs som om bandet var nykomlingar när den kom. Låtarna Breathe och Firestarter blev snabbt stora radiohitar för att sedan även följas av Smack my bitch up, den videon är faktiskt regisserad av en svensk (Jonas Åkerlund). Dessa tre låtar får klassas som förstklassiga danslåtar. Breathe har dessutom ett gung som gör att man gärna lyssnar på den utanför diskoteket.

Funky Shit spelades ett antal gånger på radio men det mest intressanta med den låten är det härliga introt. Spåren Narayan och Mindfields är två spännande saker, de har dock inte fått något större utrymme vare sig i radio eller på dansgolvet. Serial Thrilla bjuder på spännande elgitarrer och väldigt hård och hängiven sång av frisyrkungen Kieth Flint.

Soundet är ganska blandat genom skivan även om det självklart handlar om dansmusik hela vägen, Prodigy har använt alla små skrymslen på trummaskinen och fått fram musik som är väldigt bra för att vara datagjord. Enda snedsteget är Diesel Power som nog inte gläder någon.

Prodigy passar dock bättre på dansgolvet än hemma i soffan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Årets bästa 2012 enligt Alexander Hellgren
The Prodigy (2011-07-14)
The Prodigy (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner