Joyzine.se


Recension - Skiva

Bring The Mourning On
Northern Ghost, 2014
Skivbolag: Stargazer Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-04-08
Hemsida: www.bringthemourningon.com

Det skraltiga huset på skivans omslag säger väldigt mycket om hur ”Northern Ghost” låter. Hur ett hus kan göra det? Det speglar en stämning. En känsla.

Samma känsla som finns i det skabbiga huset framför en vackert färgad himmel finns i den musik som Bring The Mourning On skapar. Det lite längtande, trasiga som ändå är fyllt av en väldigt stor portion hopp.

Orkestern spelar sävlig musik med finstämda toner av så väl smygande country som americana. Folkpop. Det är eftertänksamt och reflekterande på ett sätt som bitvis nästan blir smärtsamt. Här finns en sorglig vibb som aldrig tillåts skena iväg till självömkan. Hoppet finns allestädes närvarande.

Framförallt i verkets allra starkaste spår. Då tänker jag på Let You Down, Without You och Even It Out som samtliga är riktigt tilltalande låtar. Där får jag lite Isolation Years-vibbar och delar av stämningen kan härledas till Deportees lite äldre stunder. Det är vackert.

Tyvärr lyckas orkestern inte hålla distansen ut och lägga ribban på den konstant höga nivån hela vägen. Vissa av låtarna känns lite för mycket som utfyllnad då de inte når i mål med sina melodikrokar. Då blir det lite platt. Men som helhet är ”Northern Ghost” ändå en sorglig skiva som andas hopp.

Som sådan finner jag stor behållning i dess tonkonst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner